Curs teoretic de pregatire a electricienilor in vederea autorizarii / reavizarii ANRE

Descriere:

Asociatia Româna a Electricienilor AREL este avizata ANRE cu avizul nr.16 / 2015, pentru a organiza cursuri de pregatire teoretica a electricienilor în vederea participarii la primul examen de autorizare si pentru reautorizare la ANRE.

 

Cui se adreseaza:

Cursul teoretic de pregatire a electricienilor in vederea autorizari / reautorizari ANRE este destinat electricienilor care doresc sa obtina autorizarea/atestarea din partea ANRE.

 • Electricienilor (EA), verificatorilor de proiecte (VP), expertilor extrajudiciari (EXP), in vederea autorizari ANRE.

Cursul este facultativ pentru prima autorizare ANRE.

 • Electricienilor (EA), verificatorilor de proiecte (VP), expertilor extrajudiciari (EXP), in vederea reautorizari ANRE.

Cursul este OBLIGATORIU pentru personalul care solicita reinnoirea autorizari sau atestatului (VE si EXP) de catre  ANRE.

Cursul este corelat cu programul de verificare si autorizare/reautorizare ANRE, pentru sesiunea de primavara /toamna, atat in Bucuresti cat si in sucursalele din tara.

Obiectivele cursului:

La finalul cursului, absolventul îsi va completa si actualiza cunostintele de specialitate, legislatie, a regulamentelor si a normativelor specifice domeniului electric.

Concretizandu-se prin eliberarea unui certificat de absolvire „Curs de pregatire teoretica” conform tematicii si bibliografiei stabilite si aprobate de ANRE pentru tipul si gradul de autorizare cerut.

Participarea la curs:

Se realizeaza in urma indeplinirii urmatoarelor conditii:

 • Dosarul pentru inscriere sa fie complet din punct de vedere al actelor solicitate pentru inscriere, inclusiv confirmarea efectuarii plati pentru curs.
Taxa de participare la curs:
 •  GRATUIT pentru electricieni (EA) membri AREL cu vechime de minim 2 ani si cotizatia achitata la zi.
 • 300 lei  pentru electricieni (EA) nemembri AREL sau cu cotizatia neplatita, si pentru societati / organizatii.
 • 200 lei pentru electricienii verificatori proiecte (VP), experti extrajudiciari (EXP), membri ai AREL cu vechime de minim 2 ani si cotizatia achitata la zi.
 • 400 lei  pentru electricieni verificatori proiecte (VP), experti extrajudiciari (EXP), nemembri AREL sau cu cotizatia neplatita, si pentru societati.

Taxa de înscriere se poate plati NUMAI IN CONTUL:

Asociatia Româna a Electricienilor

BCR Filiala sector 4,   Cont: RO13RNCB0278101353220001,   CIF: 23941710,

specificand: ,,Conform factura numarul si / sau pentru  nume+prenume  cursant”.

ATENTIE:   Pentru cerereile de curs de la sediul beneficiarului se vor stabili in timp util si de comun acord program, conditii si costuri.

Locul si programul desfasurarii cursurilor:

Toate cursurile respecta durata minima de 20 ore impusa de catre ANRE si tematica de pregatire

Cursuri ONLINE:

 • Se va accesa platforma educationala utilizand user si parola de identificare, pe baza unei invitații electronice primite de la lector pe adresa de email inregistrata, dupa indeplinirea conditiilor de participare.
 • Accesul la documentația de curs, bibliografie, tematica, exemple de intrebari, probleme se vor putea descărca de pe o platforma informationala, pe baza de utilizator și parola. Tot aici se va face informarea si testarea cunostintelor acumulate.
 • Pentru studiul individual se v-a accesa platforma DROPBOX prin link-urile primite, din care se descarca materialele necesare pregatirii teoretice.
 • Pentru curs, vor fi planificate in perioade orare convenabile seriei de participanți, sesiuni de prezentare cât și sesiuni de întrebări și răspunsuri in direct.
 • La finalul cursului, certificatele de absolvire vor fi trimise in copie pe adresa de email fiecarui participant.

 

Cursuri cu frecventa:

Serii STANDARD in zilele de luni, marti, miercuri, intre orele 9-16.

Serii INTENSIV in zilele de vineri si simbata, intre orele 9-19.

In Bucuresti, cursurile se desfasoara la sediul AREL, in Sos. Oltenitei, nr. 225 A, sector 4, sala de curs a Asociatiei Române a Electricienilor – AREL.

In orasele in care sunt anuntate cursurile, locatia de sustinere a cursurilor se anunta in timp util prin email sau telefonic, in functie de numarul de cursanti din serie.

Documente necesare pentru participarea la curs:

Pentru inscriere este necesar:

 • Sa fiti eligibil din punct de vedere al studiilor si calificarii intr-un domeniu electric.
 • Sa achitati taxa de inscriere conform regulilor de taxare.
 • Sa depuneti in copie urmatoarele acte:
 1. Carte de Identitate.
 2. Dovada de plata a cursului.
 3. Actul de studii care sa ateste calificarea in domeniul electric sau copia autorizatiei ANRE (daca este cazul reautorizarii).
 4. Certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui).
 5. Cerere de inscriere la curs (formularul este disponibil prin solicitare adresata secretariatului AREL sau la sediu). NU datati documentele CONTRACT SI CERERE!
 6. Contractul de formare profesionala in cazul societatilor care isi trimit angajatii la specializare (formularul este disponibil prin solicitare adresata secretariatului AREL sau la sediu). NU datati documentele CONTRACT SI CERERE!
 7. Certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui).

Tipizatele CONTRACT si CERERE se completeaza in functie de efectuarea platii cursului, in nume propriu sau angajator!

ATENTIE: 

 • CU UN DOSAR INCOMPLET (LIPSA COPII DOCUMENTE SAU PLATA),  NU SE INTRA LA CURS !!!
 • * Formularul de tip  „Cerere de inscriere” si „Contractul de scolarizare” pot fi completate si trimise catre AREL dupa trimiterea celorlalte documente necesare pentru inscriere si analiza acestora de catre  personalul AREL, care v-a returna catre dvs. documentele necesare de inscriere pentru completare si transmitere.

Inscriere online la curs

Trimite online documentele completate, utilizand formularul de mai jos (* =cimp obligatoriu) si atasati fisierele in format pdf, jpg, bmp sau tiff cu dimensiunea maxima de 3500Kb.

* Formularul de tip  „Cerere de inscriere” si „Contractul de scolarizare” pot fi obtinute prin solicitarea facuta catre secretariatul AREl, telefonic sau prin email la adresa office@arel.ro

Completarea acestor formulare in mod anual, semnate, apoi scanate si trimise catre AREL prin email sau impreuna cu celelalte documente din aceasta pagina in sectiunea de trimitere acte.

Dupa trimiterea documentelor necesare pentru inscriere, completate si semate und este cazul, acestea sunt analizate de catre  personalul AREL, care v-a returna catre dvs. facturile si confirmarea de inscriere pentru participarea la curs.

  https://sonel.pl/en/
  universitatea-politehnica-timisoara
  https://www.electricianul.ro/
  https://www.eurovial.ro/
  https://www.schneider-electric.info.ro/
  https://consolight.ro/website/
  https://www.eaton.com/ro/ro-ro.html
  https://www.smarsoft.ro/
  https://recolamp.ro/
  https://www.euroexpo.ro/
  https://afor.ro/
  ANPC

  Solutionarea litigiilor ANPC

  Solutionarea litigiilor ANPC

  Solutionarea litigiilor Comisia Europeana

  Solutionarea litigiilor Comisia Europeana

  Solutionarea litigiilor Comisia Europeana