arel fotovoltaice 1

DESCRIERE
Cursul de specializare Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare, cod COR 741103, oferă participanților posibilitatea de a-și consolida cunostințele si de a-si dezvolta abilitățile cu privire la proiectare, componente, instalare, punere în funcțiune, service si mentenanta unor sisteme bazate pe panouri fotovoltaice.
Cunostințele electrotehnice și o înțelegere a notiunilor fizico-matematice de bază sunt esențiale, precum sunt și abilitățile minimale de rezolvare a problemelor specifice. Atenția la detalii este importantă, deoarece realizarea unei instalații necesită adesea citirea si interpretarea schemelor și a instrucțiunilor de montaj, dar și abilități de lucru la înălțime. Instalatorii de panouri/sisteme fotovoltaice au nevoie de aptitudini mecanice si electrice și trebuie să fie capabili să lucreze cu instrumente electrice, scule de mâna pentru construirea și fixarea echipamentelor.

CUI SE ADRESEAZĂ
Cursul se adresează persoanelor care doresc să-şi perfecţioneze cunostinţele în domeniu, care au o calificare de baza în domeniulelectric sau electromecanic, cu vârsta minimă de 18 ani, apte din punct de vedere medical pentru participarea la cursuri teoretice si instruire practica.

COMPETENŢE DOBÂNDITE
1. Organizarea locului de muncă
2. Aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență
3. Aplicarea normelor de protecția mediului
4. Asigurarea calității lucrarilor executate
5. Întreținerea echipamentelor de lucru
6. Asigurarea materialelor pentru lucrările de construcții
7. Instalarea modulelor fotovoltaice
8. Montarea structurii suport a sistemelor fotovoltaice
9. Realizarea conexiunilor electrice între componentele sistemelor fotovoltaice
10. Asigurarea mentenanței sistemelor fotovoltaice

ACTE NECESARE INSCRIERE CURS
=> Formulare înscriere (solicita la e mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cerere inscriere, contract formare profesionala)
=> Copie carte identitate
=> Copie certificat naștere
=> Copie act studii (conform specificaţiilor din prezentarea cursului)
=> Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
=> Adeverință medic familie / Fișă aptitudini – în original (cu mențiunea “apt muncă”)
Actele pot fi transmise prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pot fi depuse la Secretariatul AREL din Bucuresti sau de la sucursalele din tara.
În cazul neînregistrării numărului minim de 10 cursanţi, organizatorul îşi rezervă dreptul de a amâna cursul la o dată ulterioară. Membrii AREL au prioritate la inscriere.
Taxa de participare
=> 900 lei pentru efectuarea cursului cu eliberare certificat de absolvire, fara certificat ANC
=> 1.000 lei pentru efectuarea cursului cu eliberare certificat ANC cod COR 741103 (pentru membri AREL)
=> 1.250 lei pentru efectuarea cursului cu eliberare certificat ANC cod COR 741103 (pentru electricieni participanti la curs in nume propriu)
=> 1.350 lei pentru efectuarea cursului cu eliberare certificat ANC cod COR 741103 (pentru electricieni participanti la curs, ca angajati ai unei societati).
Taxa de participare se poate plati in contul Asociatiei Romane a Electricienilor deschis la BCR Filiala sector 4. Cont: RO13RNCB0278101353220001, CIF: 23941710, specificand: “Conform factura numarul si/sau pentru nume, prenume cursant”. Numerar la sediul Asociatiei Romane a Electricienilor.

PROGRAM CURS TOAMNA 2021
16 17 18 septembrie partial teorie cu frecventa BUCURESTI
07 08 09 octombrie partial teorie cu frecventa TIMISOARA
14 15 16 octombrie partial teorie cu frecventa CRAIOVA
11 12 13 NOIEMBRIE partial teorie cu frecventa BUCURESTI

18 19 20 noiembrie partial teorie cu frecventa 21 noiembrie examen CLUJ

25 26 27 noiembrie partial teorie cu frecventa 28 noiembrie examen IASI

09 10 11 decembrie partial teorie cu frecventa 12 decembrie examen TIMISOARA

 

Programul poate suferii modificari, datorita neintrunirii numarului de participanti sau a altor activitati ale AREL. Vom actualiza programul in timp util.

 

Pentru a va ridica certificatele de absolvire curs va asteptam la sediul AREL din Bucuresti sos. Oltenitei 225A et.1 cam 6. Va veti legitima cu CI/BI si ne veti returna adeverinta ce a tinut loc certificatului. Dupa un program 11 – 18 zilnic. Sunati pentru programare la 0722 622 697.