Featured 

CURS DE PREGATIRE IN VEDEREA AUTORIZARII-REAUTORIZARII ANRE A ELECTRICIENILOR 2020

Asociatia Româna a Electricienilor AREL este avizata ANRE sa organizeze cursuri de pregatire teoretica si aplicativa în vederea participarii la primul examen de autorizare ANRE sau pentru reinoirea autorizatiei ANRE, corelat cu programul ANRE pentru sesiunea de Primavara Toamna 2019 in Bucuresti cat si in sucursalele AREL din tara.

Pentru membrii Asociatiei Romane a Electricienilor AREL cursurile de Autorizarea Reautorizare EA sunt Gratuite.

Lector Prof. Univ. Dr. Ing. BICA Marin

PREVEDERI LEGALE

În conformitate cu prevederile ORD. ANRE nr. 11/2013, ORD. ANRE nr. 116/2016 - Regulamentului pentru autorizarea electricienilor(EA), verificatorilor de proiecte(VP), responsabililor tehnici cu executia(RTE), precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari(EXP) in domeniul instalatiilor electrice:
-Pentru participarea la primul Examen de autorizare indiferent de gradul şi tipul solicitat, urmarea unui curs de pregatire teoretica in domeniul instalatiilor electrice este facultativa.
-Electricienii Autorizaţi (EA) (Art. 37) au obligaţia de a urma, cel puţin o dată la 5 ani, un curs de pregătire teoretică organizat de un furnizor de formare profesională sau instituţie de învăţământ superior.

PROGRAMUL DESFASURARII CURSULUI TEORETIC DE PREGATIRE IN VEDEREA AUTORIZARII-REAUTORIZARII SESIUNEA DE PRIMAVARA 2020

Se va desfasura in serii de cate 3 zile. Numar participanti pe serie 25 electricieni. In Bucuresti si sucursalele din tara. 

Seria a Ia 20 21 22 ian Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a IIa 23 24 25 ian Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a IIIa 03 04 05 feb  Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a IVa  06 07 08 feb Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a Va 13 14 15 feb Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a VIa 17 18 19 feb Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a VIIa 20 21 22 feb Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a VIIIa 24 25 26 feb Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a IXa 27 28 29 feb Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI

Seria a Xa 02 03 04 mar Autorizare Reautorizare EA VP EXP CONSTANTA

Seria a XIa 09 10 11 mar Autorizare Reautorizare EA VP EXP TIMISOARA 

Seria a XIIa 16 17 18 mar Autorizare Reautorizare EA VP EXP IASI

Seria a XIIIa 23 24 25 mar Autorizare Reautorizare EA VP EXP CLUJ

Seria a XIVa 30 31 mar 01 aprilie Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI + CRAIOVA +SLATINA

Seria a XVa 31oct 02 03 04 apr Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI + BACAU

Seria a XVIa 06 07 08 apr Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI + HUNEDOARA

Seria a XVIIa __ __ __ Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI 

Pentru cerereile de curs de la sediul beneficiarului se vor stabili in timp util si de comun acord program, conditii si costuri.

GRUP TINTA
Electricieni care îşi propun să sustina pentru prima data examenul de autorizare ANRE.
Electricieni care doresc prelungirea valabilitatii autorizatiei ANRE pentru gradele I, IIA, IIB, IIIA, IIIB, IVA, IVB. Verificatori de Proiect, Experti Extrajudiciari

LOCUL DE DESFASURARE AL CURSULUI
-In Bucuresti se vor desfasura in Soseaua Oltenitei, nr. 225 A. Punctul de lucru al Asociatiei Române a Electricienilor-AREL, Centrul Incubator de Afaceri (CIAF) in intervalul orar 9:00 - 16:00 prezenta este obligatorie.
-In sucursalele AREL din tara va fi anuntat in timp util locul si data desfasurarii pentru a permite cursantilor sa-si programeze participarea.

DURATA CURSULUI
Programul de pregatire are o durata de 20 ore ce se desfasoara pe parcursul a 3 zile (7 ore/zi) sau 2 zile(10 ore/zi), fiind un program de perfectionare intensiv, continand: notiuni de electrotehnica, legislatie, norme tehnice si aplicatii numerice corespunzatoare gradului de autorizare sau reautorizare solicitat, in conformitate cu tematica aprobata si publicata de ANRE.

CONDITII DE ACCES
Pe baza dosarului complet de înscriere la cursuri care cuprinde urmatoarele acte necesare:
- cerere de înscriere;
- copie CI;
- copie diploma de studii (certificat calificare în domeniul electric);
- acte doveditoare vechime electrician
- taxa de înscriere,
- contract formare profesionala.

Inscrierea si depunerea acestor documente se poate face: la sediul AREL, Sos. Oltenitei nr. 225 A, sect.4, Bucuresti, interfon 61 C, etaj 1, camera 6. Program lucru secretariat: Luni 10:00–14:00; Marti 16:00–20:00; Miercuri 10:00–14:00; Joi 16:00–20:00; Vineri 10:00–14:00.

Sau prin e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. tel: 0722 622 697 / 0744 544 886

Oferte de pret personalizate si contracte persoane juridice la e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. tel: 0722 622 697 / 0744 544 886

PREZENTARE GENERALA A CURSULUI
Programa de pregatire, are drept scop perfectionarea profesionala a electricienilor, prin dezvoltarea de noi competente pe baza celor dobândite anterior, însusirea unor cunostinte avansate, completarea si actualizarea cunostintelor de legislatie, a regulamentelor si normativelor specifice domeniului de activitate.
Cursul are un caracter teoretic - aplicativ, cu exemple, studii de caz, combinând prezentari ale legislatiei si a normativelor tehnice, seminarii de comentarii pe baza normativelor, rezolvarea de probleme si chestionare urmarind tematica de concurs.

OBIECTIVELE CURSULUI
La finalul cursului, absolventul îsi va completa si actualiza cunostintele de specialitate, legislatie, a regulamentelor si a normativelor specifice domeniului electric. Concretizandu-se prin eliberarea unui certificat de absolvire "Curs de pregatire teoretica" conform tematicii si bibliografiei stabilite si aprobate de ANRE pentru tipul si gradul de autorizare cerut.

STRUCTURA CURSULUI
Cursul este structurat în trei module, astfel:
MODULUL 1-ELECTROTEHNICA APLICATA. Acest modul pune accent pe întelegerea fenomenelor fizice, în scopul de a-l ajuta pe cursant sa înteleaga problemele tratate, specifice instalatiilor electrice.
MODULUL 2-LEGISLATIE, urmareste însusirea legislatiei în domeniu
MODULUL 3-NORMATIVE TEHNICE, are la baza cunoasterea normativelor ce reglementeaza domeniul de activitate, dezvoltarea competentelor privind lucrul în instalatiile electrice, cunoasterea caracteristicilor consumatorilor, echipamentelor si aparatelor din compunerea instalatiilor electrice, a principiilor de alegere si dimensionare a instalatiilor electrice, rolul acestora în asigurarea stabilitatii si functionarii instalatiilor electrice, metode de executie a instalatiilor de forta si iluminat.

OBSERVATII PRIVIND EVALUAREA CURSANTILOR
- instrumentul prin care se realizeaza evaluarea este test scris tip grila similar examenului ANRE.
- testul scris se desfasoara pe durata a 60 minute;
- nota la examenul de absolvire reprezinta nota obtinuta la testul final de evaluare;
Participantii care promoveaza examenul vor primi "Certificat de absolvire" necesar reinoirii/înscrierii la examenul de autorizare sau reautorizare ANRE

PRETUL CURSULUI EA
- gratuit electrician cursant membru AREL cu o vecimede cel putin 2 ani si cu cotizatia platita la zi inclusiv 2020.
- 300 lei fara alte taxe societati sau alti electricieni solicitanti.

PRETUL CURSULUI VP EXP

- 200 lei fara alte taxe electrician cursant membru AREL cu o vechime de cel putin 2 ani si cu cotizatia platita la zi inclusiv 2019

- 400 lei fara alte taxe societati sau alti electricieni solicitanti.

Taxa de înscriere se poate plati:
- în contul Asociatiei Române a Electricienilor deschis la BCR Filiala sector 4, Cont: RO13RNCB0278101353220001, CIF: 23941710, specificand ,,Conform factura numarul si / sau pentru nume, prenume cursant".
- numerar la sediul Asociatiei Romane a Electricienilor.

*Au intaietate membrii AREL. Alti electricieni solicitanti in ordinea achitarii contravalorii cursului. Organizatorul isi rezerva dreptul de a amana, introduce sau scoate din program serie/serii pentru depasirea/necompletare a numarului de minim 20 participanti la curs. Va rugam sa accesati periodic pagina www.arel.ro  pentru informatii actualizate. 
*Cu ocazia participarii la curs aveti posibilitatea sa achizitionati normativul I7-2011. Membrii AREL cu cotizatia la zi beneficiaza de o reducre de 50% la primul exemplar achizitionat.

http://arel.ro/index.php/normativi7

Marinel Simtea.

 

42
Conferinta "ENERGIA IN PRIZA” a ajuns la a VI-a ed...
CAMPANIE DE COLECTARE RECOLAMP

Toate drepturile rezervate ASOCIATIA ROMANA A ELECTRICIENILOR. Copyrights 2020
Proiect implementat de PACT-TECH .