Asociatia Roamana a Electricienilor organizeaza ,,Curs de competente in verificari electrice”.

– verificarile de tip PAT (pentru aparatura electrică şi electrocasnică) cu aparatul PAT 800 si PAT 805.

Începând cu data de 30 Noiembrie 2011 a intrat în vigoare noul normativ I7 – Normativ pentru proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor. Acesta aduce reglementări şi precizări importante în privinţa instalaţiilor electrice de joasă tensiune, actualizate cu standardele europene şi noile tehnologii apărute în domeniu.

Prin noile proceduri prezentate în I7/2011 verificarea instalaţiilor electrice devine mai clară şi mai precisă, se introduce terminologia de persoană calificată, competentă în măsurători, reglementând astfel cine poate executa aceste verificări.
Normativul I7 – 2011 defineşte reglementări noi pentru mai multe tipuri de măsurători printre care si:

– verificarile de tip PAT (pentru aparatura electrică şi electrocasnică).

Tester portabil pentru aparatura electrocasnică

Instrumentele digitale PAT-800 şi PAT-805 sunt folosite pentru a măsura parametrii de bază a echipamentelor electrice portabile (scule electrice de putere (power tools), uneltele şi aparatele electrocasnice (white goods), etc.) ce determină siguranţa acestora: rezistenţa conductorului de protecţie, rezistenţa de izolaţie, continuitatea conexiunilor, curentul de scurgere, puterea.

La sfarsitul cursului participantii vor primii certificat de competente pentru verificari electrice cu aparate de masurare SONEL. certificatul va fi primit in urma unei examinari teoretico- practice, in baza transferului de competente dintre SONEL si AREL acesta conferind competenta titularului in efectuarea masuratorilor mentionate, in conditiile in care acestea sunt efectuate cu aparatura pentru care a fost instruit.

Cursul va avea loc in sala de cursuri de la sediul Asociatiei Romane a Electricienilor, din sos. Oltenitei nr.225A.

Numarul de locuri este limitat parte din ele sunt rezervate membrilor AREL(60%). Inscrierile se primesc pe adresele de mail:

Confirmarea de participare se va face pe principiul primului sosit (ordinii inscrierilor) in functie de categoria participantilor membri sau nemembri AREL

Autor Marinel Simtea