Asociatia Româna a Electricienilor AREL organizeaza cursuri de pregatire teoretica aplicativa pentru electricienii autorizati ANRE în vederea dobandirii sau prelungirii valabilitatii legitimatiei de verificator de proiecte (VP) si a expertilor tehnici de calitate extrajudiciari (EXP) in domeniul instalatiilor electrice corelat cu programul ANRE.

PROGRAMUL DESFASURARII CURSULUI TEORETIC DE PREGATIRE IN VEDEREA AUTORIZARII, PRELUNGIRII VALABILITATII LEGITIMATIEI DE (VP), (RTE), (EXP).
Se va desfasura in serii de cate 25 electricieni: indoua sesiuni Primavara, Toamna la Bucuresti cat si in sucursalele din tara. 

Va rog accesati periodic site-ul AREL pentru a va informa asupra datei si locului de desfasurare a seriilor de curs. Programul poate suferi modificari in functie de solicitari si orar ANRE.

 

Curs de pregatire teoretica pentru electricienii autorizati ANRE in vederea dobandirii sau prelungirii valabilitatii legitimatiei de (VP), (EXP) in domeniul instalatiilor electrice.

 Asociatia Romana a Electricienilor – AREL organizeaza in sesiune de primavara, toamna la Bucuresti cat si in sucursalele din tara, curs de pregatire teoretica pentru electricienii autorizati ANRE in vederea dobandirii sau prelungirii valabilitatii legitimatiei de verificator de proiecte (VP), precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari (EXP) in domeniul instalatiilor electrice corelat cu programul ANRE.

PREVEDERI LEGALE

În conformitate cu prevederile ORD. ANRE nr. 11/2013 si a ORD nr.116/2016 – Regulamentului pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice:
-Electricienii Autorizaţi (Art. 22) au obligaţia de a urma, cel puţin o dată la 5 ani, un curs de pregătire teoretică organizat de un furnizor de formare profesională sau instituţie de învăţământ superior.

GRUP TINTA
Electricieni care îşi propun să obtina legitimatia de VP, EXP.
Electricieni care doresc prelungirea valabilitatii legitimatiei de VP, EXP.

LOCUL DE DESFASURARE AL CURSULUI
-In Bucuresti se vor desfasura in Soseaua Oltenitei, nr. 225 A. Punctul de lucru al Asociatiei Române a Electricienilor „AREL”
-In sucursalele AREL din tara va fi anuntat in timp util locul desfasurarii si data pentru a permite cursantilor sa-si programeze participarea.

DURATA SI PROGRAMUL CURSULUI
Programul de pregatire are o durata de 20 ore ce se desfasoara pe parcursul a 3 zile (7 ore/zi), fiind un program de perfectionare intensiv, continand: legislatie, norme tehnice si aplicatii corespunzatoare calitatii solicitate, in conformitate cu tematica aprobata si publicata de ANRE.

CONDITII DE ACCES
Dosarul de înscriere la cursuri cuprinde urmatoarele acte necesare:
– cerere de înscriere;
– contract formare profesionala.
– dovada achitarii taxei de înscriere,
– copie CI;
– copie diploma de studii (conform art. 30 CPA6–CPA8 din ord.11/2013 Regulament ANRE);
Inscrierea si depunerea acestor documente se poate face la sediul AREL, Str. Sos. Oltenitei nr. 225 A, sect.4, Bucuresti, interfon 61 C, etaj 1, camera 6. Program lucru secretariat: Luni 10:00 – 14:00; Marti 16:00 – 20:00; Miercuri 10:00 – 14:00; Joi 16:00 – 20:00; Vineri 10:00 – 14:00.
Sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. tel: 0722 622 697

Contracte si oferte pret pentru persoane juridice e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. tel: 0722 622 697 / 0744 544 886.

PREZENTARE GENERALA A CURSULUI
Programa de pregatire, are drept scop perfectionarea profesionala a electricienilor, prin dezvoltarea de noi competente pe baza celor dobândite anterior, însusirea unor cunostinte avansate, completarea si actualizarea cunostintelor de legislatie, a regulamentelor si normativelor specifice domeniului de activitate.
Cursul are un caracter teoretic – aplicativ, cu exemple, studii de caz, combinând prezentari ale legislatiei si a normativelor tehnice, seminarii de comentarii pe baza normativelor urmarind tematica de curs.

OBIECTIVELE CURSULUI
La finalul cursului, absolventul îsi va completa si actualiza cunostintele de specialitate, legislatie, a regulamentelor si a normativelor specifice domeniului electric.

STRUCTURA CURSULUI
Cursul este structurat conform tematicii ANRE

OBSERVATII PRIVIND EVALUAREA CURSANTILOR
– instrumentul prin care se realizeaza evaluarea este test scris tip grila.
– testul scris se desfasoara pe durata a 60 minute;
– nota la examenul de absolvire reprezinta nota obtinuta la testul final de evaluare;
– participantii care nu promoveaza examenul de absolvire al cursului, se pot înscrie pentru
sustinerea altui examen de absolvire în aceleasi conditii, cu urmatoarea serie de cursanti fara plata suplimentara.
Participantii care promoveaza examenul vor primi un certificat de absolvire necesar înscrierii la ANRE pentru obtinerea calitatii de VP, EXP.

PRETUL CURSULUI
– 200 lei fara alte taxe / electrician cursant membru AREL cu cotizatia platita la zi inclusiv 2017.
– 400 lei fara alte taxe / firme sau alti electricieni solicitanti.

Taxa de înscriere se poate plati:
– în contul Asociatiei Române a Electricienilor deschis la BCR Filiala sector 4, Cont: RO13RNCB0278101353220001, CIF: 23941710, specificand ,,Conform factura numarul”.
– numerar la sediul Asociatiei Romane a Electricienilor.

*Au intaietate membri AREL. Alti electricieni solicitanti in ordinea achitari contravalori cursului.
*Cu ocazia participari la curs aveti posibilitatea sa achizitionati normativul I7-2011. Membri AREL cu cotizatia la zi beneficiaza de o reducere de 50% la primul exemplar achizitionat.
https://www.arel.ro/component/hikashop/product/1-normativ-i7-2011