SCOPUL CURSULUI

Insusirea principiilor fundamaentale pentru transmisiile de date in mediul KNX si familiarizarea cu tehnicile de programare cu software-ul ETS4.

Limba de predare a cursului Romana: suport curs, documentatia tehnica specifica va fi in limba engleza. Pentru parcurgerea documentatiei tehnice aferenta cursului sunt necesare cunostinte minime de limba enegleza (tehnice).

GRUP TINTA
Cursul KNX Basic se adreseaza inginerilor care profeseaza in domeniul proiectarii sau al executiei instalatiilor electrice de curenti tari sau curenti slabi in cladiri, tehnicienilor si electricienilor in domeniul electric si electronic.

DURATA CURSULUI
: este de 5 zile, 8 ore pe zi. In ultima zi se sustine examenul teoretic si practic care permite atestarea nivel basic in KNX standard.
Partea teoretica este predata in limba romana si va fi urmata de partea practica, ce se va desfasura pe echipamente didactice training kit-uri special concepute si agrementate de KNX Association.

LOCUL SI ORARUL DE DESFASURARE A CURSULUI

-In Bucuresti se vor desfasura in Soseaua Oltenitei, nr. 225A. Punctul de lucru al Asociatiei Române a Electricienilor-AREL, Centrul Incubator de Afaceri (CIAf) in intervalul orar 9:00 – 17:00 prezenta este obligatorie.
-In sucursalele AREL din tara va fi anuntat in timp util locul si data desfasurarii pentru a permite cursantilor sa-si programeze participarea.

ORAR Luni – Vineri

09:00 – 12:00 sustinere curs
12:00 – 12:30 pauza de masa
12:30 – 17:00 sustinere curs

CONDITII DE ACCES
Pe baza dosarului complet de înscriere la cursuri care cuprinde urmatoarele acte necesare:
– contract de formare profesionala
– cerere de înscriere;
– copie CI;
– certificat studii in domeniul electric
– taxa de înscriere;
-contract formare profesionala;
– detinere notebook;

Inscrierea si depunerea acestor documente se poate face: la sediul AREL, sos. Oltenitei nr. 225 A, sect.4, Bucuresti, interfon 61 C, etaj 1, camera 6. Program lucru secretariat: Luni 10:00–14:00; Marti 16:00–20:00; Miercuri 10:00–14:00; Joi 16:00–20:00; Vineri 10:00–14:00.
sau prin e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. tel: 0722 622 697 / 0744 544 886

STRUCTURA CURSULUI
Fundamente ale transmisiei de date.
Tehnologia comunicatiei EIB/KNX.
Topologia sistemelor KNX.
Telegrame KNX in mediul TP1(Twistwd Pair)
Echipamente bus KNX.
Instalare in mediul TP1
Mediul Power Line
Proiectare, programare si punere in functiune in ETS4.
Teste practice si teoretice EIB/CNX.

OBSERVATII PRIVIND EVALUAREA CURSANTILOR
Instrumentul prin care se realizeaza evaluarea este testare teoretica si practica.

OBIECTIVELE CURSULUI
Participantii la cursul KNX Basic care promoveaza testarea teoretica si practica primesc un certificat recunoscut de KNX Association de la Brussels si sunt listati pe siteul oficial.
-Absolventii primesc la acordarea Certificatului de Partener KNX o licenta ETS4 Lite gratuit (tip file)
-Se acorda un voucher de 12% pentru achizitionarea aplicatiei ETS4 Professional (singurul instrumentsoftware produs si distribuit de KNX Association, necesar pentru a proiecta si a configura instalatiile de control inteligent ale cladirii cu sistemul KNX.

PRETUL CURSULUI
– 500 e + TVA firme sau alti electricieni solicitanti.
– 400 e + TVA electricieni membrii AREL.
Taxa de înscriere se poate plati:
– în contul Asociatiei Române a Electricienilor deschis la BCR Filiala sector 4, Cont: RO13RNCB0278101353220001, CIF: 23941710, specificand ,,Conform factura numarul si / sau pentru nume, prenume cursant”.
– numerar la sediul Asociatiei Romane a Electricienilor.

*Au intaietate membrii AREL. Alti electricieni solicitanti in ordinea achitarii contravalorii cursului. Organizatorul isi rezerva dreptul de a amana, introduce sau scoate din program serie/serii pentru depasirea/necompletare a numarului de 8 participanti la curs.